Monday, September 14, 2009

Berjuang Utk Kaum / POLITIK...

Hari ini baki 17 buah rumah lagi telah di robohkan oleh Pemaju Nusmetro Venture Sdn. Bhd. di Kg Buah Pala. Di kala barisan Pimpinan MIC dokongan Samy Vellu berjaya menerajui MIC bagi penggal seterusnya, nasib penduduk Kg. Buah Pala hanya tinggal dalam kenangan bersama Kg. Buah Pala itu sendiri. Nama Kg. Buah Pala selepas ini akan tinggal menjadi sejarah calitan hitam hidup MASYARAKAT yang kononnya diperjuangkan oleh segelintir pemimpin politikus sebelum PRU sebelum ini.


Mereka DITIPU??? DIPERBODOH-BODOHKAN???DIPERMAIN-MAINKAN DEMI UNDI????

Nasib mereka di PERJUANGKAN HANYA ketika kempen piliharaya dan DITINGGALKAN KESEPIAN ketika meminta????

KEMANA PERGINYA HINDRAF YANG KONONNYA MEMPERJUANGKAN NASIB KAUM INDIA DI NEGARA TERCINTA INI?????


ADAKAH HINDRAF DITUBUHKAN DEMI MENCARI SALAH DAN SILAP KERAJAAN BN?????


ADAKAH HINDRAF MENGAMALKAN PERJUANGAN "DOUBLE STANDART" DALAM PERJUANGAN MEREKA???

ADAKAH HINDRAF AKAN MENJUARAI ISU KG. BUAH PALA SEKIRANYA KES TERSEBUT BERLAKU KETIKA PP DI BAWAH PIMPINAN BN???

Kepada masyarakat INDIA BEKAS PENDUDUK KG. BUAH PALA, jadikanlah apa yang telah berlaku ini sebagai pengajaran yang cukup berguna. Saya bersimpati dengan apa yang berlaku. Janganlah terlalu percaya dengan janji kosong mereka yang berkepentingan.

KEMANA PERGINYA ANUAR BIN IBRAHIM KETIKA KES KG BUAH PALA MENJADI HANGAT DI PASARAN????

KATA ORANG KAU PASTI AKAN MENJUARAI SETIAP ISU RAKYAT, TAPI KE MANA KAU ANUAR KETIKA PENDUDUK KG. BUAH PALA MEMERLUKAN???

ADAKAH BENAR KENYATAAN WAKIL PENDUDUK KG. BUAH PALA BAHAWA KAU ADALAH SALAH SEORANG PEMIMPIN PR YG MENJANJIKAN BERITA GEMBIRA BUAT PENDUDUK KG. BUAH PALA KETIKA KEMPEN PRU YG LEPAS???

Kepada semua, inilah dia perangai pemimpin PR yg hanya pandai berjanji tapi tidak boleh ditunaikan.Apa sudah jadi dengan kes kuil,arak,azan di Selangor???

Nilai sendiri, jangan kerana marah dengan seseorang, KERAJAAN yang mampu untuk memimpin dibuang dan pilih mereka yang tidak mampu memimpin KERAJAAN.Hasilnya telah kita lihat di beberapa negeri di negara tercinta ini.

HUKUM ISLAM yang kononnya hendak dilaksanakan jika MEMERINTAH hanya tinggal momokan.

Inikah parti yang akan kita pilih untuk PRU akan datang???

PAKATAN RAKYAT yang berlainan ideologi, berlainan kemahuan tetapi satu MATLAMAT iaitu MENJATUHKAN KERAJAAN BARISAN NASIONAL...2 comments:

  1. SLM BRO..ANUWAR NI XDE MANUSIA XDE PRINSIP. X TETAP PENDIRIAN. KIRE DIA NI KAKI LARUNG JEK. IDEOLOGI KEPUNDEK APE SAJE YG BLH DTG KEUNTUNGAN DIA PAKAI LAA..SBB TU ORG KATE DIA FREE THINKER!..AKIDAH ROJAK! KEHKEHKEH

    ReplyDelete
  2. bro, kwn pn xsangka nix ajis ngan hadi awang nie pengamal wahbi..sbb kwn pelik sgt cr politik d'org nie...

    org BODOH jek yg sanjung n junjung d'org nie...

    ReplyDelete