Sunday, October 23, 2011

Umat Islam Harus Bersatu...

Bismillahirrahmannirrahim...

Tanggal 22 Oktober 2011 (sabtu) sudah semestinya menjadi tarikh keramat buat seluruh umat ISLAM di MALAYSIA apabila suara keramat keseluruhan peserta HIMPUN mahukan semua pihak tidak kira kerajaan,parti politik,NGO's mahupun individu tegak berdiri mendepani isu murtad.

Murtad bukanlah isu segolongan puak tapi ia adalah isu yang perlu dipikul oleh keseluruhan umat manusia yang beragamakan ISLAM dan berTAUHIDkan akidah. Usahlah isu murtad ini dibebankan pada sekelompok puak sahaja kerana ini bukanlah mainan perkataan mahupun politik yang boleh diperdendangkan hanya dicorong - corong "speaker".

Adalah menjadi kebanggaan apabila masih ada sahabat seISLAM kita yang berani untuk menyuarakan isu ini yang hanya jika kita lihat ia sekadar menjadi tontonan politik oleh sesetengah dari kita dewasa ini. Dengan rasa tanggungjawab, dan bersandarkan pada kalimah LAILAHA"ILLALLAH maka terciptalah HIMPUN yang dalam masa yang sama menjadi ejekan segelintir manusia yang nakal serta berfikiran pendek.

Murtad adalah isu akidah,bukannya isu politik,tapi mengapa ia harus dipolitikkan?

Walaupun penulis lihat HIMPUN semalam tidaklah seHEBAT " himpunan "berbaju kuning", tetapi yang hadir mahupun yang menonton melalui tv online pasti mempunyai satu tekad iaitu mahu isu murtad ini didepani secara TEGAS dan BERANI oleh semua pihak. Penulis yakin,walaupun ada yang tidak dapat hadir tetapi mereka ini menyokong penuh tindakan HIMPUN ini demi kesucian agama ISLAM.


Penulis menyeru kepada semua,marilah wahai umat ALLAH yang beragamakan ISLAM,tegakkanlah saff tuan - tuan, berat sama dipikul ringan sama dijinjing. Lupakan sebentar ideologi politik sempit saudara demi keutuhan agama suci ALLAH ini.

Demi ISLAM kita bersatu atas nama perjuangan...

Demi ISLAM kita bersatu atas nama persaudaraan...

No comments:

Post a Comment